Prinsessor

Vaknade 9 idag. De är väl en ganska bra tid, men jag blir lite nojig nu när jag blivit van att stiga upp 5-6 på morgon och tycker att 9 känns lite sent. Men å andra sidan orkar  man vara vaken längre än till 19 då också. Igår var Frida förbi och vi satt och surrade...stora samtalsämnet blev pojkar...slutsatsen, överskattade. :) ähh min slutsats var så iaf, jag tror vi hade lite delade meningar där. Idag har jag verkligen inte gjort nånting. Har bara bläddrat i skolarbeten och funderat och tänkt att jag ska göra nånting men de har som inte blivit av. Har en bok som jag måste lämna tillbaka på bibblo som skulle vart inne 7 januari..De va ju ett tag sen. Tiden går fort när man är slö :)

Har börjat läsa en av böckerna som serien Blood Ties är baserad på. Att se Engelska filmer gör mig ingenting, är van. Men boken är på engelska och jag e inte van att läsa på engelska. Lite små stackligt, men jag antar att de är ganska mycke en vanesak bara. Boken heter Blood Price av Tanya Huff, än har jag inte kommit långt så jag kan inte ge nå utlåtande om den e direkt som serien. Första mordet var dock annorlunda i boken och de är ju bara bra om dom inte är helt lika. Åhh!!, härlig låt..

A cloud moves in, rain falls, thunder strikes
And sunshine breaks through the clouds
I can cry out of sorrow and joy
Every drop of rain turns into a crystal in the sun
So wash my eyes, my clothes, my skin, my bones, my soul
My feet, my love
I'm not forgotten
I'm in your thoughts cause i feel sunshine in the rain


Nu funderar jag om jag ska sätta mig på Hanssons kanske och ta mig en kaffe. Behöver i alla fall få komma ut ur lägenheten, kanske min lilla Anna har lust att hitta på nått?
Dagens låt. Såhär kommer min dag bli...Skrollar..

Delia, oh, Delia
Delia all my life
If I hadn't have shot poor Delia
I'd-a had her for my wife
Delia's gone, one more round
Delia's gone

I went up to Memphis
And I met Delia there
Found her in her parlor
And I tied to her chair
Delia's gone, one more round
Delia's gone

She was low down and trifling
And she was cold and mean
Kind of evil make me want to
Grab my sub machine
Delia's gone, one more round
Delia's gone

First time I shot her
I shot her in the side
Hard to watch her suffer
But with the second shot she died
Delia's gone, one more round
Delia's gone

But jailer, oh, jailer
Jailer, I can't sleep
'Cause all around my bedside
I hear the patter of Delia's feet
Delia's gone, one more round
Delia's gone

So if you woman's devilish
You can let her run
Or you can bring her down and do her
Like Delia got done
Delia's gone, one more round
Delia's gone

Film och plopp

Har precis legat i min underbara säng (ligger fortfarande) och sett på twilight och käkat en smarrig plopp. Riktigt bra film!! Älskar vampyfilmer och denna var en av de bästa som jag sett. ska bli roligt att se tvåan när den kommer. Antar att det är de mystiska, farliga och vackra som fängslar en, inte helt ovanligt bland flickor :) Enda sedan Brad Pitt charmade (och skrämde skiten ur en som 7-åring) har väl just vampyrer varit något jag beundrar väldigt mycket. Nu efter att ha sett denna film då så kan man ju fundera när kommer min prince of darkness och förtrollar mig med sin mystik :)

Snart kommer Frida förbi och gör mig sällskap ett tag. Man ser henne inte så ofta nu för tiden när hon bor i luleå och jobbar mest hela tiden. Ska iaf dit på lördag var det tänkt och festa lite.. jag brukar ju inte tycka om att festa i lule. Nått med folket tror jag, men men, man måste ju ge de ett till försök, kanske blir roligare denna gång.

Olle har varit jättesnäll idag och hjälpte mig att städa lägenheten. Han tog hela disken (och de va inte lite) och jag fixade resten av lägenheten. De va väldigt skönt att få de gjort, de tackar vi Olle för!
Igår var jag och Anna (och magnus och sony (haha)) på bingo. Grabbarna vann hela tiden medans jag och anna satt där lite fattigare än vad vi var när vi kom dit. Eller ja, Anna fick ju i alla fall tillbaka för mycket växel på sin fika så de va ju en tröst... för henne :) Det var väldigt kul faktiskt, jag var väldigt övertrött och det tog ett tag efter att jag kom hem som jag kunde varva ner och somna. Fick massa roliga tankar i skallen när jag satt där och spelade och jag och anna var väl minst sagt okoncentrerade vissa gånger, inte lätt att hänga med alltid. De va skit kul i alla fall, skulle lätt ha det som en måndags syssla varje vecka :) Nu måste jag klä på mig nå kläder innan Frida kommer.









Natti Natti

Anna har precis varit här och surrat och druckit kaffe. Nu är jag super-trött men måste vara vaken ett tag till för att undvika att åter igen vakna kl 5 imorgon. Idag har Freja och Rebecca varit här och lekt och jag storstädade undertiden. Det är verkligen lätt att städa när man har barn springandes runt runt och stökar ner samtidigat som man försöker plocka undan allting. Å ljudnivåd...Rebecca har röstresurser för 15 flickor. Skönt i alla fall att lägenheten blivit städad, var till och med så duktig att jag städade under sängen :)

Just nu har jag totalt ingen fantasi och vet inte alls vad jag ska skriva. Vill bara sova nu, natti natti!!

Go Morron!!

Har precis vaknat och gissar att det är ungefär två timmar kvar tills Freja kommer att stiga upp. Efter ett halvlyckat försök att vända tillbaka på dygnet så vaknar jag nu istället mellan 5 och 6 varje morgon och somnar vid 19-20. Inte de roligaste de heller men de är iaf bättre.

Igår var jag och hämtade ut mina skolböcker som jag beställt. Härligt med ytterligare 700 kr i räkningar denna månad. Då ligger jag på ca 16000, åååh va  roligt!
Går inte en enda dag nu förtiden som jag inte drömmer om hur underbart de hade varit att vara rik och kunna göra lite vad man ville. Åka dit man känner för. Äta vad man känner för. Nä nu ska man ha dåligt samvete om man tar en kaffe på stan. Ajja, får väl sluta gnälla över de ett tag, blir ju knappast rikare av att sura.

Igår var jag även å tog en kaffe med Olle. Sen hittade jag en hemsida med massa fina bra tyger, som faktiskt inte va så dyra heller. Det är bra att veta i framtiden. Har så himla mycke olika projekt i skallen, och tusen olika kläder jag vill sy.

Idag ska Freja åka till mammsen och stanna tills imorrn. Det är kul att hon har Rebecca, dom blir nästan som syskon (fast hon är en ett år äldre moster). Dom älskar att prata med varann i telefon, och har även fått lite av den där syskonrelationen när man inte har nått emot att bråka å jävlas med varandra.

Inatt drömde jag att jag var och fiskade och de va så mycke fisk där att man han inte ens kasta i spöt så nappade dom, stora var dom också, de va kul. Om jag skulle få välja att äta en enda maträtt för resten av mitt liv, så skulle jag välja stekt lax, potatis och sån där rom/creme fraiche sås. det är de godaste som finns. skaldjur e ju också gott, synd bara att dom ska se så himla äckliga ut. såg ett matprogram för ett tag sen där dom delade skallen på en hummer, sen skulle en annan göra likadant (eller de va nog fab 5 tror jag, hur som hellst) och han va inte lika smidig så hummern låg å krampade på bordet å hjärnvätska for ur skallen. AAA jag håller på å spy när jag tänker på de!! fy fan va äckliogt de va, jag drömde mardrömmar den natten om att det kom hummrar i sänge.....och nu va jag faktiskt tvungen att vända mig om för att se att det inte va nån hummer där. usch va vidrikgt. Räkor också, å krabbor, dom skulle jag aldrig ta i!! äckliga ben och ögon å sånna spröt å bläää. sitter å hurvar mig nu så nu måste jag sluta.

Ska ta mig en cigg till min tekopp nu! Have a nice day!

Fredag kväll.

Hej alla glada bloggläsare!

Sitter och lyssnar när Anna sitter i telefonen med...sin mamma? låter som de, och hon ringer ju henne endel så de vore ju inte helt omöjligt. Har vaknat sent idag, men det var så otroligt skönt att ligga i sängen och mysa med mina underbara täcken och kuddar klädda med ett sånt där gammalt söndertvättat mjukt påslakan. Har snart sett alla blood ties, bara ett avsnitt kvar att se, sen blir det att börja se på "dead like me". Längtar tills Prison break börjar, men de skulle bara vara typ 6 avsnitt till eller nått sånt, sa Jimmy.

Elias sitter i gåstolen på mitt golv och drägglar på nå leksaker. Han har blivit så sjukt stor och duktig, håller ju på att resa sig när som hällst. Ska bli spännande å se när han blir äldre och kanske vill leka med Freja, fast då kommer hon vara en jättestor tjej. Saknar lill-gumman, hon kommer på söndag och då funderar jag om jag ska dra ut till morsan några dagar, kanske man får lite skolarbeten gjorda, samt att man kan äta sig tjock å fet.

Ikväll blir det väl att ta sig ut på olivers. Har inga pengar alls så de blir säkert ganska lungt. 30+ på ice, så dit går man ju inte, för jag e ju faktiskt för liten. Nu ska anna dra så jag ska säga hej då och ta och fräsha till mig lite :)

Ett nedlagt projekt.

För att skriva ytterligare en gång idag då..

Kvällen var inte planerad, men jag hade väl misstänkt en nuförtiden normal lill-lördag. A och F har suttit här och groggat och jag har sprungit runt och hängt upp saker på väggarna (min hall är för överigt mer eller mindre klar nu, en stor förbättring måste jag säga.) Sen sydde jag lite, tog fram symaskinen när A och F tog sig en tupplur. Hade lite svaga planer eller funderingar där ett tag om man skulle ta sig ut på krogen och se vilka eller om de fannas nå människor där. Det blev ett nedlagt projekt. Efter att ha suttit och gäspat och skrattat om vartannat så ligger jag nu i alla fall i sängen och konstaterar att det får bli en lugn filmkväll med chips och choklad. Skönt.

Vi borde inte sitta här och dricka öl varenda kväll.
Vi borde göra nånting bra,
men det är ingen som har lust.

Vi borde köpa nåra penslar, ett staffli och akvarell,
och måla konst varenda dag,
men det är ingen som har lust.

För det är KAS, och soss och Datortek,
och obesvarad kärlek,
och en vilsenhet som suger ur vår must;
så det är ingen som har lust.

Vi borde inte sitta här och glo på TV varje natt.
Man blir ju knäpp. Vi borde dra.
Men det är ingen som har lust.
Vi var naiva, glada barn, tills vuxenlivet hann ifatt.
Nu är vi barnen av idag,
och dessa barn har ingen lust.

För det är ångest, tvång och höstsäsong,
och ekonomisk undergång.
Varje hinder är så tåligt och robust;
så det är ingen som har lust.

Efter hundrafemtio spänn
har bussen gått, och man får gå.
Vi kanske hörs imorrn igen,
när vi har vaknat framåt två.

God natt, hej då!
Ja, herre Gud. Hej och hå.

life is like a box of...

Gårdagen var minst sagt kaosartad. Kul dock. Idag sitter man här vid datorn och väntar fortfarande på att men ska kunna få nå pengar nån gång. Börjar bli lite less på att gå som en kyrkråtta, och än mer att inte ha betalat hyran eller räkningar.


Idag är det onsdag och det får faktiskt ta och bli en lugn och skön dag...tror jag. Fått mitt paket såg jag, så jag måste gå och hämta ut det senare. skönt att få sig en matta i hallen, nu behöver jag bara en hallspegel och några ramar så har jag material för hela mitt hallprojekt.

För att återgå till gårdagen så får det behållas mycket detaljer onämnda. men lite måste man ju i alla fall få avslöja. Kvällen började med att jag som vanligt låg i min underbara säng och tittade på Blood Ties, en för övrigt väldigt bra serie. skulle vilja beskriva den som en blandning mellan Moonlight och Buffy. Sen efter det så kom A aka E och F förbi och då kom alkoholen fram. Sen dök även M upp. Det var segt till en början, med tanke på tillståndet jag befann mig i, men efter ett tag kom kroppen igång och jag tror att huvet fick mer eller mindre kortslutning. F fick för sig att min palla hade ryggstöd och dunsade i golvet, de var till och med roligare än vad det såg ut :) Vi spelade charader och M måste man ju nämna var riktigt duktig, tack och lov var personen i fråga på mitt lag så vi vann :D Lite stolt måste jag ju vara över att jag lyckades lista ut "En könsmogen säl". (haha). Fantasin var de ju inge fel på i alla fall. Sen körde vi Geni, barn och vuxen. Mitt lag fölorade väldigt stort. Efter de kom tuchpennan fram och samtliga fick sig en riktigt snygg makeover. Sedan lämnar vi resten som en hämlis (ar). För att sammanfatta kvällen så skulle man kunna säga 4 st barnungar som lever ut sina vildaste fantasier. Men ganska roiligt var det i alla fall. :)

Jag måste för övrigt städa, och det är NU. Men eftersom A och F fortfarande, eller igen har hällt upp groggen i mitt vardagsrum så är detta inte angeläget ännu :) Jag sitter här och bloggar medans A är väldigt förundrad över vad en blogg är för nånting. M har inte hunnit vakna än och efter ett modigt försök av A, så kan man konstatera att M heller inte vill stiga upp än på ett tag. Ajja, nu ska jag avrunga och ta på mig sockar, mina fötter är som isbitar!

Vi ses!


Good morning Sunday!

Vaknade 5.30 idag efter att ha sovit sen 7 igårkväll. La mig direkt i ett bad medans man fortfarande hade känslan av natt kvar i luften. Visst är det härligt med sol och sommar, men att titta ut genom fönstret när det är natt och mitt i vintern har en lugt och harmonisk känsla som få. Antar att jag är en nattmänniska. Nu har Freja precis gjort dagens första rörelser och ligger på kudden bredvid mig och kisar mot barnprogrammet.
Idag ska Freja till sin far. Jag känner mig frisk (om jag nu nånsin är det) så jag tänkte om Anna är hemma ska jag passa på att gå dit och få bli bjuden på en kopp kaffe...kaffe...har jag inte druckit nå i veckan. Kanske man får tjuvstarta med en kopp när man för andra gången idag pallrar sig ur sängen. En morgon med Winnerbäck, kaffe och kanske till och med ska ta en macka idag.. Ja, livet är inte alltid så surt!

Kräksjuka.

idag har jag legat sjuk i två dagar.. eller 3? kommer inte ihog. innan dess var freja sjuk så min vecka har bestått av 0 friskluft, har legat inne hela hela tiden förutom när jag gick ner till porten och hämta en matkasse från mammsen :) Hon är så snäll och rar mot sin lilla sjuka dotter och jag njuter av uppvaktningen!

nu börjar jag dock bli friskare. eller kanske till och med frisk.. ska dock vänta med att träffa folk tills på söndag, nu blir det bara en lugt myshelg med dottern. Har även gjort lite skolarbete idag..de e bra, duktig jag! biologi, kul som fan!

funderar om man kanske ska lägga sig i ett bad med en piggelin och flyta ett tag. har beställt lite saker från jotex också typ igår. en matta till hallen och nån hylla och en vägglampa, även de till hallen. sen köpte jag nå växter å nå påslakan å gorm. vet inte riktigt ännu hur de kommer bli, måste köpa en spegel till hallen också. det är väldigt frustrerande att inte ha en där längre. det blir en grön-brun blandning, hoppas det blir bra i slutändan. måste be frida köpa med en blomma till mig från ikea när hon åker dit.

jo, sen har jag fått bilderna av syrran också från julafton som jag ska sätta in.. de gör jag nu.Lite kommerntarer kring bilderna också. Tyverr blev de vissa som inte vart fotade. Krister tillexempel, om de inte är krister som är tomten? who knows..


Freja körde punkarstilen istället för tomteluvan. Där sitter hon och tittar på kalle.. måste ju säga att man e lite less programmet, men de e ju tradition :)



Tomten kom också på besök och lilla Noah studerar noga, i mammas knä.



Min småbrorsor sitter och som vanligt ser sådär JÄTTE pubertetsglada ut :)



Moster och hennes norske "man". Fin bild tycker jag, men de ser ut som om dom spelar bingo eller nånting.



haha bästa bilden på Lillasyster Becki :) undrar just vad de är nån säger till henne, kan de handla om tomten? Lillgumman i bakgrunden.



Frejsan med julmat i hela fejjan står och se väldigt fundersam ut. Vad tänker min lilla gumma på?



Min storesyster i fokus. Julfin med röd klänning och rött i håret. sen där borta är mina kusiner och jag.



Söta Noah igen. Som ser lite småtrött ut, men lika söt och fjunig som alltid. sitter i mormors knä.



Jag och kusin André som verkligen är med på att vi blir fotade. strike a pose!



Lill-gumman igen. Denna gång med en ny huvudbonad.

Nä, nu mår jag illa. nu måste jag sluta. kanske måste spy om de inte går över, om de va av intresse för någon. nu vet ni vad jag gör!

Cirklar och blommor..

...kan inte sluta tänka på de, poppar upp i huvet med jämna mellanrum. Försökt kolla upp om de finns nån betydelse men de blir lite svårt för förklaringarna som finns stämmer inte på att de blev ritade av nån annan!

....såhär känner jag mig just nu..skrollar:
Lars Winnerbäck - mer än vad jag har

"Jag kanske talar till mig själv när jag säger att man
borde stanna upp ibland och se
för man lär sig ingenting på att blunda för sitt liv
och bara springa runt och låtsas att man ler"

Alltid en lika rolig lek när man har lite att göra..
Såhär mår Anna just nu...skrollar:
Lisa Ekdahl - Det är en nåd

"Hennes hud minns dina händer
ett minne fyllt av välbehag
det har hon sagt mig i sömnen om natten
men hon nekar bestämt nästa dag
hennes nekan är intelligent och verbal
men då hon talar i sömnen är hon långt ifrån sval
hon sa
passion av det slaget är en nåd som drabbar få
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå"

okej, en sista då för att verkligen markera hur rastlös man kan vara...
Såhär kommer min helg bli:
Chris Daughtry - Used to

"We used to have this figured out;
We used to breathe without a doubt.
When nights were clear, you were the first star that I'd see.
We used to have this under control.
We never thought.
We used to know.
At least there's you, and at least there's me.
Can we get this back?
Can we get this back to how it used to be?"

Knappt nå deprimerande!

Funderar om jag ska bada, eller bada..kanske båda!

RSS 2.0