Underbara avslut.

Idag, eller ikväll/natt kanske man skulle säga blev jag klar med de sista uppgifterna i skolan. sköönt var det, minst sagt. har oroat mig som fan uti de sista tiden  och nu är det äntligen över. Sista uppgifterna kanske blev lite halvslarviga, men de orkar jag inte bry mig i. Nu är de bara novellen som ska in som Anna sitter å skriver på. Hur bra kompis är inte hon?
Nu börjar nya kurserna på måndag och pågår tills juni.. de ska bli kul ändå, fast jag tänkte slappa lite och ta ett jullov nästa vecka innan jag biter i de nya uppgifterna.

Idag har jag faktiskt också tvättat massa kläder, vilket verkligen behövdes, hade över över full tvättkorg i frejas rum och de såg ut som ett enda stort hav av textilier. nu är de borta och de gör mig ännu mer nöjd. Imorgon blir det att ta itu med resten av svinstian... den som känner mig vet...ska bli så skönt när allt är upprensat och fint igen.

Behöver verkligen köpa ett skrivbord. OCH DISKMASKIN. Söta Anna erbjöd och låna ut sin bänkis. de är ju bättre än att diska, tycker bara dom tar så himla stor plats. Vill att min ska börja fungera igen som av ett under, vi älskade ju varandra, vad var det som hände egentligen. En dag ska man sätta på dig och du vill inte nå mer. Jag känner mig så övergiven!

skulle ta massa kort på julafton, tror du det blev så då? syrran ska skicka över från middan och firandet hemma hos morsan, annars på krogen blev de nån enstaka och alla på mig blev totalt pinsamma. Kanske nyår går bättre?


Lungt och stillsamt.

Var planerat att jag skulle gå ut idag, men när jag vaknade i morse så kände jag att svaret fick bli nej. Har blivit en hel del festande på sista tiden och de är ju snart ett nyår som kommer upp. Har börjat bli så otroligt bakis dan efter, bara vända sig i sängen kan bli ett stort och jobbigt projekt.

Julafton var lik många andra julaftonar, trevligt, god mat och tomte. Freja var livrädd för tomten, första 15 min satt hon mest och gömde sig under bordet. Sen blev hon lite tuffare och vågade krypa fram och till slut även krama den skäggiga gubben. Kanske har de lite å göra med att hennes julklappar strömmade in i miljontals och hennes iver växte mer och mer efter varje paket. Kul att ha mycke barn runt sig på julen, de gör de där lilla extra. Sen bar de ut på puben p en sväng, mycket folk och trevlig stämning tycker jag.

På nyår funderar jag om man ska ta en middag hemma hos mig innan man som alltid pallrar sig ut på krogen. Alla verkar dock vara lite halvsplittrade i år, vet inte alls vad folket tänkt göra. Nyår blir dock aldrig roligt heller..tror aldrig jag firat ett nyår som varit nå speciellt att hurra för. Men goda drinkar och mat, champange och en cigarr är väl ändå så nära nyår man kan komma.


Idag har jag lyckats traggla mig igenom en hel del skola. Inte så mycket kvar nu av dessa kurser, men ändå tillreckligt när man vet att sista dan är söndag. De är tur jag har Anna som hjälper mig :)
Har sedan halvdiskat, dvs diskade halva högen, tänkte jag fortsätter med det imorn. Min diskmaskin gick sönder dan innan julafton, väldigt rolig julklapp. De va verkligen smärtsamt, trodde jag skulle grina. Nä nu ska jag börja läsa min hittils jättespännande bok som jag fick av syrran i julklapp, exakt den typ av böcker jag älskar :) Ett tips!

Vi ses!


dan före dan före dopparedan

Måndag och inge dopp, annat än en timme i badkaret. Freja sitter och grinar och säger dumma mamma för att hon inte får äta godis varje dag. Jag har sovit 3 små timmar inatt och kände att jag höll nästan på å svimma på dollar idag.
Tack å lov lyckades jag stöta på morsan där som snällt skjutade mig hem. Frejas vagn är totalt värdelös (!!!) på vintern. Hjulen är små som ärtor och man går mest och plogar vägen framför sig.

Idag blir det fiskbullar och potatis. Inte speciellt gott, men jag orkar verkligen inte ut en gång till idag. Inte ens ner till kiosken å köpa cigg.

Köpte i alla fall de sista julklapparna idag...förutom frida som jag köper till på mellandagarna. Så imorgon måste jag bara springa på stan å köpa nå fina strumpbyxor till bejsan som hon kan ha på sig på julafton.

Nä nu är potatisen snart klar!

Djupa tankar.

Asså vinterkräksjuka?
Hur kan man egentligen koppla ihop en sjukdom med en årstid. Vad jag uppfattat är den brutal, och man kan få samma skräp flera gånger. Jag är aldrig sjuk så vad vet jag (tar i trä), men lustigt låter det ändå när man ska koppla ihop den med en specifik årstid, är de inte bara gammal hederlig kräksjuka?

nää men jag e vinter-snorig och höst-psykopat.

Finns säkert en bra anledning till namnet, de är bara jag som i brist på annat spekulerer kring värdelösa saker.

Jäkla konstig människa som var på krogen by the way. Han va inte så tuff. Tror han fått i sig speed...eller svalt nån slags fågel. Träffade också ängelsträsk-robert (glömde jag säga till dig, Anna. Skulle hälsa)+ lillebror. Han va lik sig och lyckades bli plockad av snuten. Ja, vad säger man? Vissa människor ska inte dricka sprit.

Nä jag ska upp och ta en sista cigg så får man väl försöka blunda sen..

Go´natt och sov gott!

söndag.

Idag är en söndag som inte är riktigt så lik alla andra söndagar. Direkt har jag inte gjort mycket. Har vart lite bakis och seg efter helgens härjande. Freja har sett massa disney filmer, käkat snabbmat och badat lite med Freja... härligt att ha fått badkar!
I huvet har jag dock haft en inte allt för vanligt tillfredställelse. Kanske leder livet mig en liten bit frammåt varje dag.
Jag håller på att lär mig och ibland så tar det tid.För vissa går det aldrig men jag tror det går för mig.
Har myst på med Freja och lyssnat på lite musik. Att Winnerbäck är världens bästa poet är inte något nytt. Han har tusen låtar man kan hitta sig själv i. Idag har jag lyssnat flera gånger "Aldrig riktigt slut".
Vad vore livet utan skön musik och min älskade dotter? Kanske är de julen som kommer med lite ljus och glitter :) Har inte riktigt känt av julen än, men de va nån som sa igåg: Titta va fint med snön. Min första tanke var då, kallt.hem.tusen täcken. varm badkar.redig grogg. Idag när jag vakna så känns inte snön så kall, de ska nog bli kanske skönt med jul i alla fall. Nu när den mesta stressen lagt sig.


Lars Winnerbäck - Aldrig riktigt slut

Det var jag och fröken Svår, vi skulle hem åt samma håll
det kanske blev en liten omväg men vad spelar det för roll
Natten var så tyst och skön och månen var så vacker över taken

Hon hade tappat allt igen, varenda mening, varje hopp
Hennes utsikt var en botten, hennes drömmar var en flopp
Men ändå, där vi gick, hon skratta till och prata' på och höll sig vaken

Hon sa: "Nu har jag rensat ur, nu spelar ingenting nån roll
Nu kan det blåsa vart det vill, för nu är allt tillbaks på noll
Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom, som aldrig gjort som dom har tänkt
För jag vill aldrig bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än"

Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut

Solen skulle just gå opp, när vi kom hem till hennes hus
Hon hade städat och gjort fint och bjöd på te och tände ljus
Hon log och sa: "Det är väl rätt okej, vi är nog alla ganska lika
Det finns dom som tror på Gud, och dom som ägnar sig åt spel
Alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel"
Det var schyst att dricka te och höra fröken Svår predika

Hon sa: "Jag säger vad jag vill, skit samma om nån skräms
om det blir pinsamt för en del, så är det ändå dom som skäms
Jag har gjort fel ibland, jag vet, men ingen mening att ge opp
Jag tror det bor en liten hjälte i varenda liten flopp
Och jag vill hellre bli en sån, så har jag lärt mig det igen
för det finns nåt bra och stort i alla om och alla men"

Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut

Nu är det höst och allt är mörkt, jag skriver brev till fröken Svår
Jag måste veta hur det går, jag måste fråga hur hon mår
Du har din egen väg att gå, skit samma vilket håll
Det kanske blir en liten omväg men vad spelar det för roll?
Alltid lär man sig väl nåt, det var väl så det skulle va
Det blir en massa spe och spott, men det är skit man måste ta

Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut"

Är det måndag idag?

Vilken dag nu för tiden står inte stilla? Ligger här i sängen och har spenderat andra halvan av dan med att göra skolarbete och första genom att köpa värdelösa julklappar. Min påhittighet när det gäller julklappsköp gäller inte i år. Så nu vet ni som känner er träffade och tror att ni kommer få någor av mig i år att det är färdipackade paket med bubbelskum och hud lotion som skramlar i paketen. Ibland är inte en kram så dum, va?

Ligger och slurpar i mig ett vinglas och käkar upp Frejas Leftovergodis sen helgen. Lite halvätna och så men det går ner. Anna har åkt till vad-de-nu-hetter och lämna Theo idag, annars hade hon kunnat räkna med besök. Andra är på andra håll och jag får själv fördriva tiden med mina popcorn, som för överigt inte ens är goda. Nu kan man ju börja fundera om Anna kanske smittat över sin pms-sjuka till mig, eller om jag bara blivit till den grin-kärring jag verkar. I mitt fall är det svårt att veta när den riktiga mensen börjar och den falska slutar. Nä du, Anna, jag tror inte vi kan skylla våra tråkiga dagar på kvinnliga vanor längre. Det är bara inse att det är vintermörkret som kommer krypande. - Tar en klunk av vinet.- Tack och lov att det finns det nån som fattar.

Vad gör man när det är vinter då? Om du är för feg för slalom, för kall för snökrig, för åkrädd för skoter och för fattig för en utlandssemester? Nä, nu får vi de här överstökat!

Två ggr på en dag

jag har inte käkat nått på hela dan. min aptit har liksom försvunnit och nu, självklart, när man ska ligga och sova börjar de kurra och jag kan inte sluta tänka på annat än ett saftigt skrovmål. så jag blev tvungen att avbryta mitt desperate housewives tittande och slänga in en kycklingbit i ugnen. nu ligger jag bara och väntar på att den ska bli färdig. ska göra nudlar och sweet chili sås till, kanske lite bea också om de finns kvar. mm.. de vattnas i munnen när jag tänker på de :)
på tala om mat, så skulle jag verkligen vilja köpa en kokbok som innehåller bara typ asiatiska maträtter, de hade vart lite kul att lära sig laga, kanske ska köpa en sån.

imorgon åker som sagt gumman. tråkigt alltid när hon far, fast det som är så positivt med att ha varannan vecka (utöver att man får lite egentid och att hon får träffa sin pappa) är att man saknar henne så sjukt mycket när söndagen kommer så när man träffar henne så blir det så roligt. man brukar ju säga att det är viktigt att få sakna också..kanske är så med ens barn också. kan hända att man värdesätter tiden lite mer....nu ska jag se om kycklingen börjar bli klar och slänga i nudlarna....nu är jag tillbaka. inte klart än men det är på g.

så då ska vi se vad som mer kan nämnas...jag är sugen på att se en bra film. nå tips? nu menar jag en sån där film som när man sett den så önskar man att man inte gjort de bara för att få se den en gång till och försvinna in i den. hoppas jag får nån bra bok i julklapp, typ av syrran, hon läser mycke bra böcker.

funderar på julfest, vet inte om de ska vara före eller efter jul, om de ska vara före, då måste det ju bli nästa helg. efter så kanske annandagen eller så. vet dock inte om jag är så sugen på att gå ut annandagen. det är så himla mycke folk ute och jag gillar inte att trängas. kalla mig tråkig men jag gillar ett mindre sällskapsgäng på olivers med lagomt hög musik och inte alls så långa köer i baren. småstadstjej kanske. eller så börjar jag bli gammal. herregud.

nu mat!

Helg igen.

Igår va vi och tittade på idolfinalen hos Anna, som för övrigt är bäst. Kevin vann, detta inte så konstigt eller oväntat.
Jag tyckte ändå att Lars var bäst, men men, han kanske inte är nån idolvinnare. förhoppningsvis kommer det en platta med honom snart i alla fall. Jag tycker att hans upptädanden där han kärde teater var skit-roliga, men de kanske inte var så seriöst :)

Idag har varit en seg och tråkig dag. jag och frejsing har bara varit hemma hela dagen och slöat. vi sov först länge..sen bara dega, plocka lite, städat och sen gått runt och funderat på vad man ska hitta på. nu är det kväll igen och imorgon åker älsklingen till Robin en vecka.

Nästa vecka blir det att viga sig år skolan. jag har massor att göra på väldigt kort tid. längtar tills jag blir av med dessa kurser och får börja på nästa radda. sen till våren är jag klar med hela gymnasiet, wee. tre år har gått väldigt fort ändå. sen väntar det bara några år till, förhoppningsvis.

Snart julafton, har knappt köpt en enda julklapp, också en sak som måste tas itu. fast de e ju ganska kul, om man bara kommer på vad man ska köpa. det känns konstigt att det snart är julafton, har inte riktigt hunnit med vintern. inte klagar jag för de, för mig kan de gärna gå fort så astt det kan bli sommar snart...less på kylan och mörkret, behöver ljus och värme i mitt liv :)


Nåja, nu har jag skrivit lite som du kan läsa, Anna :)


RSS 2.0