7 juni

Idag har jag varit riktigt duktigt. Gjorde sista uppgiften i Geografi B, vilket var en riktigt tråkig uppgift. Skriva om Bodens historia, stadsmodell, platsnytta, invånartillväxt, kulturliv...Ja, typ allt man kan komma på att skriva om en liten stad som Boden. Nu är den uppgiften i alkla fall klar, och kursen.. nu kan jag koncentrera mig på resten. Bara biologi, projectarb och Litteraturvetenskap kvar.

Nu är det inte lång tid kvar till valet till europaparlamentet. Måste ju säga att det är en besvikelse att politiker inte varit mer aktiva på stan. De är ju helt underbart när gågatan vimlar av olika åsikter. Kanske kommer det snart, men om du frågar mig så tycker jag att dom borde vara igång för länge sen. Jag vet i alla fall vart min röst kommer hamna, är än inte riktigt hundra på vart den kommer ligga i riksdagsvalet 2010 men de hinnar man med, vet i alla fall att min röst där kommer inte vara samma som förra året. Jag och älsklinge har mer och mer kommit in på disskutioner om politik.. kanske inte så konstigt när man lever med en regering som denna, för disskutionerna är sällan muntra. Kul att antalet pirater ökat sen den störda domen på pirate bay (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4940398.ab) Från att vara ganska okända har dom blivit fjärde största partiet i medlemmar. Det är imponerande, sånt gillar vi.

Var och hälsade på syrran och hennes kille i Pite under påsk. Trevligt att grilla korv och fika gott. Till och med där lyckades vi komma in på politik en sväng.. eller närmare bestämt FRA och Ipred. Jag citerar syrran underbara uttryck:
"Jag låser dörren när jag går på toa,
inte för att jag gör något olagligt där inne,
men man vill ju kunna ha de valet.."
En fantastisk liknelse med FRA-lagen. Nu när jag ändå är igång och kopierar och delar syrran, trots ipred, så passar jag på att sno lite bilder från henne som hon tog på barnen när vi var där.

Rösta smart nu!
(ps. Hur kan något som jag "har" receptbelagt kunna vara illegalt? nån som har lite otur när hon/han tänker)



Idioter och psykopater undanbedes!

Inatt har Freja sprungit över till min säng hela natten. Det började kl halv tre, dvs efter att jag fått 2,5 timmars sömn. och sedan sprand hon fram och tillbaka hela natten. Det var onda händer och rävar som tydligen var och hälsade på i hennes rum. Farsinerande de där vad man drömmer. Kommer så väl ihog en dröm jag hade när jag var liten om dinosaurier som jagade mig på faggeskolan. eller rättade sagt en T-rex, som på något underligt sätt ena sekunden var högre än skoltaket, och nästa sekund fick gott om plast att springa omkring i korridorerna. Efter en stund blev han trött och somnade vid busshållsplatsen (inte lånt ifrån skolan). Jag och min kompis Elin som var med i drömmen, tänkte att vi måste ta tillfället i akt och döda den medans den låg och sov. Elin tyckte dock att det räckte med att hälla parfym i ögonen på den, för det skulle göra jätte ont och förmodligen göra honom blind. Denna plan fungerade inte, det stora monstret blev bara än mer varnning och skräckinjagande än innan, men tack och lov så vaknade jag innan varken jag eller Elin blev lunch för bjässen.

En annan mardröm som Freja haft som man inte kan låta bli att skratta åt (men som var väldigt traumatiskt för henne) drömde hon när hon sov över hos sin farmor. Farmorn hade vaknat mitt i natten av en tjutande Freja. När hon kommer in i rummet där hon sover utbrister Freja "Kudden pratar!!" Stackars lilla gumman, pratande kuddar och onda händer. Jag tolkar den (enligt hennes beskrivning) som den vandrande handen "Thing" från familjen Addams.

Martina drömde tidligen om en hiss inatt. Hon och Loe åkte upp och ner och kom aldrig till rätt våning. Hon konstaterar "Det var ju ingen mardröm, men de var väldigt frustrerande!" Att hon drömmer om hissar (som enligt drömtydningen på internet strår för "The ups and downs of life. Mood shifts or movement of attention.") är kanske inte så konstigt med hennes hormonsvängningar.

För att förklara rubriken då så vill jag be folk som inte ha något artigare att säga hålla sig undan min blogg. Jag bloggar för att det är kul och visst är det roligt att vänner och familj också tar del av min vardag. Men kommentarerna ni skriver(vilka de nu är) hör mer hemma på lunarstorm. Det är okej att ha åsikter, än mer okej att kunna stå för dom och säga vem man är. Dessutom så uppskattar jag om du/ni kunde hålla min familj utanför detta. Omogna påhopp som "hora" och "slyna" kan jag ta, men även de mest iq-befriade människorna borde fatta att man inte drar in någons barn i några sjuka och helt ogrundade antaganden. Barnen är heliga, lämna dom utanför. Även jag som inte är den som borde  predika i moral fattar detta. Vi kan när som helst tappa dom vi älskar som mest, de är inget jag önskar någon.

Ipredia



Legat och läst runt lite på nätet fö att jag inte kan somna. Den nya ipred lagen har snurrat en hel del i mitt huvud sen den slog in. Är väldigt nyfiken hur det kommer att gå för pirate bay, vad domen kommer att bli.
Snurrade lite och läste på bland annat piratpartiets hemsida (http://www.piratpartiet.se/) om hur dom uppmanar folk att öppna upp sina nätverk och kalla dom ipredia, en protest mot ired-lagen. När man öppnar sitt trådlösa nätverk kommer det inte kunna bevisas om de är du själv eller någon annan som använt sig av fildelning. Enligt länder med liknande iredlag har dessa personer inte kunnat fällas i rätten.

Jag ligger nu och funderar på om man ska ta och öppa upp nätverket. Fler öppna närverk hade verkligen varit underbart. Då hade man kunnat ta med sig datorn mer och bara koppla upp och surfa. Hade varit väldigt bra för mitt pluggande. internet borde verkligen kunna finnas för alla. Vi är idag så pass beroende av internet och dator att det knappt går att klara sig utan den. Från myndighet till myndighet uppmanas man att gå genom deras hemsida och göra sina ärenden.
Självklart finns det risker med att öppna sina nätverk (polisen har sina teorier om bland annat barnpornografi), men ilband måste man kanske ta risker för att kämpa för demokratin och få sin vilja igenom. Barnporren kommer ju knappast sluta bara för att folk stänger sina nätverk, de är starka försök för att behålla hela makten och skrämma folket.
kopiering och delning har alltid funnits. Varför finns de annars en rec knapp på alla elektroniska föremål du kan hitta. Stela inåtvända svenskar som mer och mer talar om stress, depression och utbrändhet. En bra medicin mot ångestenoch ruset är bland annat musik och film.
Kultur borde vara en självklarhet för alla..

Det är viktgit att alla som tycker nånting också ser till att denna röst kommer fram. För ni vet ju hur det är, den som tiger samtycker!



Demokratins begravning

Idag har varit en sån där dag då man känner att man vaknar på tok för tidigt för att man inte kan sova längre, sen går man omkring hela dan som en sömngångare och längtar efter kvällen. Min längsta och enda resa ut idag har varit till coop och tillbaka till lägenheten (om man inte räknar att jag sprang ner med Freja till vägen och lastade in henne i morsans bil). På coop blev de renskav och mos som älsklingen så mumsigt lagade till medans jag satt och tjuvåt godis.

Han jämförde mig idag med en tonåring då han suckande plockade upp kläder som jag kastat på golvet. Bra, tyckte jag, då kan du fortfarande ha känslan kvar när jag är 50 år och har nått utgångsdatumet. Då såg jag bara skräcken i ögonen. Kanske är jag totalt hopplös ibland, men då har han ju faktiskt inte mött mig när jag var väldigt ung. De var den tiden då golvet på mitt rum aldrig såg ljuset. Freja är skrämmande lik mig. Försöker att inte ge mina slarviga gener i arv, men jag antar att hon har att hämta där från både mamma och pappa. För ett tag sen skulle hon stolt städa sitt rum. Hon började veva grejer över axeln tills en mindre yta på golvet framför henne blottades. "Men Freja, är de där att städa?" Får jag fram samtidigt som jag försöker hålla tillbaka en skrattattack. "Nu är de städat Här i alla fall" säger hon stolt. Hur lär man sina barn att inte bli lika hopplös som sig själv?

Martina drog med sig Spjuvern hit idag. Tyverr så känner jag mig grymt osocial idag så jag förstår om dom inte hade the time of their lifes. En rolig och annorlunda lite picknick hade dom med sig i alla fall. Hoppas att jag är lite mer motiverad imorgon.

Första april, Ipredlagen är tyverr inge skämt. Jag blir så arg!Jag röstar på en månadssumma man kan betala för att kunna fritt få tanka. De tror jag alla vinner på. Just nu är vi bara ett land fullt av kriminella ungdomar. Att fildelarna alltid kommer ligga steget före är ju dock inget nytt. De klokaste människorna sitter inte i regering och riksdag. De dröjer inte länge tills man hittar andra vägar att gå runt lagen. De som är skrämmande är bara hur länge till kommer det finnas nånting som heter integritet och privatliv? Värnet om den enskildes privatliv är lagfäst i Sveriges grundlag, de börjar kännas att man kan bolla med dessa lagar lite hur man vill. Jag är inte speciellt orolig för terror- och bombattentat, inte i dagsläget i alla fall. De jag är orolig över är känslar av hopplöshet när politiker ser över huvet på människor och man känner att sin egen röst inte räknas längre. Go morron Sverige, nu tar vi ett steg längre bort från demokratin.


RSS 2.0